Teatre Fòrum

/Teatre Fòrum

Teatre Fòrum

teatreforums

El teatre fòrum és una peça de teatre d’uns 20 minuts de durada, que planteja un conflicte social relacionat amb una situació d’opressió. A diferència d’un espectacle teatral convencional, es trenca la barrera entre actors/actrius i públic, donant l’espai a que aquest darrer (en qualitat d’espect-actors/actrius) proposi solucions, ocupant el paper d’algun personatge per posar-les a prova. Així doncs, les assistents esdevenen agents actius de canvi i s’impregnen de les possibles solucions. Una dinamitzadora acompanya el debat i la participació.

L’estructura d’una sessió de Teatre Fòrum es divideix en tres blocs:

  1. Presentació i jocs inicials: per tal que el públic se senti còmode, trenquem la distància amb l’equip d’actors i actrius amb una sèrie de jocs previs, on hi participa tothom conjuntament.
  2. Obra de teatre: 20 minuts de durada.
  3. Dinamització: Un cop acabada la peça, es genera un debat sobre el conflicte representat i es convida a les persones assistents a substituir els personatges i provar diverses solucions.

Destinataris: Joves i adults (vegeu cada Teatre Fòrum)

Durada de la sessió completa: De 60 a 90 minuts.

CATÀLEG
Murs invisibles: teatre fòrum per a la convivència. 

Sobre els prejudicis que tenim envers altres cultures i com cercar estratègies per a desfer-los. (A partir de 11 anys) (Dins el Catàleg d’Activitats Antirumors de l’Ajuntament de Barcelona)

(Sinopsis) En Bilal, d’11 anys, es muda amb la seva família a un nou edifici, justament on viu el seu millor amic, en Carles. Les dues famílies provaran de tenir una bona convivència, però un ipad perdut servirà com a detonant de molts prejudicis envers l’altre, portant al límit la situació del Bilal i la seva família.

Guillem el voluntari. 

Sobre com gestionar els límits en las tasca de cuidar a les persones des del rol de voluntari. (Per tècnics i voluntaris)

(Sinopsis) El Guillem ja no ha de cuidar a la seva mare i ara té ganes de donar el seu temps a altres persones. Les presses, la manca de formació i de coneixement dels límits faran que el Guillem es deixi portar per la Sra Carme fins a perdre la seva autonomia.
On està la frontera de la tasca de voluntariat? Com en podem conèixer els límits? I el més important: com els posem?

Park kaka. 

Sobre la convivència en espais públics (Totes les edats)

(Sinopsis) En un parc es troba una senyora gran donant menjar als ocells, unes veïnes amb els seus gossos i uns joves fumant a la gespa. La combinació perfecta perquè exploti el conflicte, perquè cadascú té la seva necessitat i la seva responsabilitat en la brutícia i la convivència al parc.

Quin marron. 

Sobre conflictes en l’entorn escolar que, si no son gestionats de forma correcta, poden crèixer i multiplicar-se. Un bon recurs es la mediació entre iguals. (Per joves)

(Sinopsis) La Martina i la Carla són dues amigues d’infància que ja han arribat a l’adolescència, on es trobaran amb molts canvis que afecten la seva relació. Un dia el conflicte explota i, lluny de resoldre-ho, la pilota es va fent gran, implicant a tots els companys i companyes. Els rumors, les xarxes i els prejudicis ho compliquen tot.

Teatre Fòrum a mida. 

Més informació