Projectes Comunitaris

/Projectes Comunitaris

CATÀLEG: ASSESSORAMENT · PROJECTES COMUNITARIS · FORMACIONS · PROPOSTES A MIDA · TEAMBUILDING

Projectes Comunitaris

comhofem_referents

La creació comunitària és un procés composat de diverses fases, que permet construir de forma col·laborativa una producció artística de qualitat, a partir de les experiències i relats de la comunitat, ja sigui un grup de veïnes, l’alumnat d’una escola o usuàries d’un equipament sanitari, entre d’altres. Els objectius, el llenguatge artístic, la durada, la temàtica i el format final varien segons les necessitats i el context de cada projecte.

Art&Coop acompanya les persones i els col·lectius en la construcció artística transformadora, escoltant les particularitats de cada projecte i vetllant per la qualitat artística, humana i educativa.

CATÀLEG
Més enllà dels murs. comunitat, educació

Dansa teatre per a la convivència i la cohesió.

Projecte interescolar de creació i reflexió entorn la convivència en la diversitat i els obstacles que la dificulten. Culmina en un espectacle col·lectiu de dansa teatre, basat en el principi de realitat: aprendre a partir de la pràctica real.

Cicle superior de primària.
10 sessions de 90 minuts (8 a cada escola i 2 trobades conjuntes).

Trajectòria: des de 2017, 5 edicions en 4 escoles de Montcada i Reixac, 400 alumnes.

Vols saber-ne més? Mira el documental i descarrega’t el dossier.

medm
RapMovent. comunitat, educació

Videoclips amb perspectiva de gènere.

Projecte de reflexió i creació col·lectiva de videoclips, entorn temàtiques com la sexualitat i l’afectivitat i els estereotips de gènere, des de la lletra fins la posada en escena. Combina espais de joc, cohesió de grup, teatre i debat.

Cicle superior de primària o ESO.

5 sessions (3 de 60 minuts i 2 de 90 minuts) + jornada de presentació i debat

Trajectòria: des de 2019, 3 escoles a Badia del Vallès.

Vols saber-ne més? ? Mira alguns videoclips i descarrega’t el dossier.

rapmovent

Arts escèniques comunitàries. 

Creació XIC. Projectes propis. comunitat

Arts escèniques per a la convivència en la diversitat.

Projecte que promou la convivència i la democràcia cultural als barris, a través de la creació col·lectiva d’un espectacle, ja sigui de carrer o de sala, amb veïnes, entitats i equipaments treballant conjuntament. D’aquesta manera, la comunitat esdevé creadora dels seus relats, decidint tant la temàtica com l’estètica: memòria històrica, habitatge, identitats invisibles, estereotips associats al gènere o l’edat… són algunes que hem explorat.

Totes les edats, en grups intergeneracionals.
Procés de llarga durada: mínim 6 mesos (2 h setmanals)

Trajectòria: des de 2011, 9 espectacles en 2 barris, 700 participants i més de 4.000 espectadores.

Vols saber-ne més? Visita la página del projecte.

xic
Coproduccions. comunitat

Som el partner que busques per fer arts escèniques comunitàries!.

El nostre equip és pot encarregar de diversos aspectes del projecte, en solitari o en equip: la direcció artística, la producció, l’acompanyament comunitari o la dinamització.

Trajectòria: des de 2017, Institut del Teatre (Movent-nos, 2017), Teatre Arnau Itinerant (Parrhesia. Espectacle autocensurat, 2018), Art i Part Poble Sec (Barricidi, 2019) i Ajuntament de Sant Boi (Marianao, històries de barri, 2019).

Vols saber-ne més? Aquí tens alguns exemples.

coprod
Pintabarri. comunitat

Arts visuals i plàstiques comunitàries als barris.

Creació comunitària de pintures o instal•lacions a l’espai públic, amb veïnes, centres educatius, entitats i equipaments d’un territori. Funciona com a diagnosi participativa de les necessitats i desitjos col•lectius, i promou la convivència, la xarxa i l’activisme als barris.

Totes les edats, en grups intergeneracionals.
Procés de durada mitjana: mínim 2 mesos (2 h setmanals).

Trajectòria: des de 2018, 1 procés creatiu al barri de Santa Caterina (antecedent: Take pArt 2016).

Vols saber-ne més? Mira el documental.

pintabarri
Cuidadores. comunitat, salut

Accions artístiques per a l’autocura i el benestar.

Projecte de dinamització artística amb persones que cuiden familiars malalts o depenents, ja sigui en grups autònoms o organitzats per Serveis Socials o CAP. A través de les arts visuals i plàstiques, promovem el benestar, la socialització i l’empoderament en espais de confiança. Pintures murals o instal•lacions són el resultat de processos creatius col•lectius, donant visibilitat a les seves experiències.

Joves o adults de qualsevol edat.
Durada adaptable.

Trajectòria: des de 2019 al grup de persones cuidadores del Poble Sec.

Vols saber-ne més?

cuidadores
Tiretades. comunitat, salut

Accions artístiques als hospitals.

Projecte de dinamització artística als hospitals: un espai de creació i benestar per als infants i joves hospitalitzats i les seves famílies. Desenvolupem processos creatius amb arts plàstiques, complementades amb altres disciplines, en col•laboració amb l’aula hospitalària i l’equip sanitari. Culminen en instal•lacions/exposicions que poetitzen diversos espais de l’hospital.

Totes les edats, en grups intergeneracionals.
Durada adaptable.

Trajectòria: des de 2007 a l’Hospital Germans Trias i Pujol (Badalona), puntualment a Vall d’Hebron i Hospital de Dènia, 11 exposicions, més de 12.500 beneficiaris.

Vols saber-ne més? Visita la web del projecte o mira el documental.

tiretades
Accions a museus. comunitat, educació

Formes creatives de col•laboració amb la comunitat.

Diverses propostes artístiques que promouen que les comunitats coneguin i es reapropiïn dels museus: creació col•lectiva d’activitats, processos creatius a partir de les seves col•leccions, jornades temàtiques, etc. Com a objectiu, la creació de vincles estables entre els barris (veïnat, entitats, centres educatius) i els equipaments museístics.

Totes les edats.
Durada adaptable.

Trajectòria: des de 2014, dues creacions teatrals (Adama i la nit de les consciències – Museu d’Arqueologia de Catalunya, El despertar de l’art – Museu Nacional d’Art de Catalunya), diverses instal•lacions (Museu de Ciències Naturals), pintura mural a l’espai públic (Museu Picasso), etc.

Vols saber-ne més? Mira aquest documental del projecte realitzat al MAC.

mudeus