Equip

/Equip

Socis i sòcies de la cooperativa

equip1_joelb
Joel Alvarez Banal.
Soci cooperatiu. Coordinació de projectes d’arts escèniques comunitàries.

A Art&Coop acullo, impulso i acompanyo projectes de creació teatral col·lectiva. Explorem amb tots els diferents agents les necessitats i motivacions per tal de construir amb la comunitat universos ètics i estètics, que generin transformacions en les persones, col·lectius i institucions. Defenso el procés creatiu, les palpitacions dels grups, la qualitat de tot el camí i  la convivència en la diversitat.

Màster en gestió d’institucions i empreses i  Postgraduat en producció d’espectacles en viu culturals (UB)  i postgraduat en Art Dramàtic a La Casona, Formació i Investigació Teatral (Barcelona). He completat la meva formació en Interpretació a la Universitat d’Art Dramàtic de Minsk (Bielorrúsia), a l’Odin Teatret de Dinamarca i al CELCIT, dirigit per Juan Carlos Gené, a Buenos Aires (Argentina). M’he format en diverses disciplines de dansa i he rebut diversos cursos de pedagogia de l’expressió, amb Alfredo Mantovani, i de Teatre de l’Oprimit amb Allan Owens (Anglaterra) i Héctor Aristizábal (Colòmbia) entre d’altres.

Com a director, actor, dramaturg, formador i gestor cultural, he treballat sempre amb en el teatre amb una vessant social. Des de 2004, realitzo tallers de teatre social per a infants, joves i adults, dirigint i dinamitzant Teatre Fòrums, Teatre Invisible, espectacles de carrer i projectes de teatre comunitari.  

M’apassiona la hibridació de l’univers del teatre amb l’acció comunitària i l’educació. Durant els 15 anys de professió, he acompanyat transformacions individuals i col·lectives, algunes de subtils i d’altres que han estat veritables generadors de canvi. Cada una d’aquestes m’han fet créixer com a persona i professional. I sempre amb el joc, la posada en escena, el debat, la reflexió activa, l’empatia i la cura.

equip2_evab
Eva Vilanova Serichol.
Sòcia cooperativa. Direcció general i coordinació de projectes d’arts visuals i plàstiques comunitàries

A Art&Coop transito entre la direcció, coordinació, gestió, disseny  i execució de projectes artístics comunitaris, i la formació i dinamització de diversos grups i col·lectius, on les arts visuals i plàstiques  són protagonistes juntament amb el teatre social. M’agrada treballar amb i des de les persones per donar veu als col·lectius, reflexionant, amb sentit crític i constructiu, generant espais de comoditat que possibiliten el diàleg artístic individual i col·lectiu.

En els darrers anys m’he endinsat als entorns sanitaris treballant per poetitzar-los i generar espais de benestar a través de les arts visuals i plàstiques, impulsant el projecte Tiretades des del 2008.

Llicenciada en Pedagogia a la UB i Postgraduada en Teatre en la Intervenció Socioeducativa a la URLL. Formació continuada des de 1991 en diverses disciplines artístiques com Teatre Social amb George Lafferiere i Barbara Santos, Dansa i expressió amb Mònica Extremiana i Ruben Segal entre d’altres. Arts visuals i Plàstiques amb Paty Martos (Mèxic) i Aziz Joundhol. En l’àmbit de la pedagogia he aprofundit en la Pedagogia del Quotidià i Participació Social en Infància i Joventut amb César Muñoz, i en Acció Humaitària amb José Maria Mendiluce. He completat la meva formació en Art Comunitari a Mèxic amb Vicente Guerrero A.C. i a Cuba amb Teatro de Los Elementos i Teatro Terry de Cienfuegos.

La meva experiència professional ha transitat  entre l’Art i la Pedagogia. Sistematitzant-se i posant énfasis en la democratització de l’Art i el seu potencial de transformació social, també en l’apoderament de les persones i col·lectius. Sempre adreçant-me a diversitat d’agents socials i agents educadors/educatius. He desenvolupat formacions en teatre social, arts visuals i plàstiques, creacions d’instal·lacions i escenografies, prioritzant el focus en els processos  i especialitzant-me en entorns sanitaris i en l’artivisme i l’Educació per la Justícia Global.

M’apassiona la possibilitat de l’art i l’educació com a motor de transformació i potencial que tenen les arts de comunicar. Entenc el resultat com a part del procés. Aposto per la qualitat artística i respectuosa des de l‘experimentació, el joc i la creació col·lectiva.

equip3_juliab
Júlia Gutiérrez Ortiz.
Sòcia cooperativa. Coordinació de projectes d’art i xarxa comunitària

A Art&Coop, acompanyo espais i processos de creació col·lectius, especialment amb arts escèniques, també des de la producció i la recerca. Aposto per un acompanyament respectuós i lliure de judici, amb una mirada interseccional, cuidant a la vegada la producció artística. I, per a fer-ho possible, treballo també en la cerca de finançament.

Llicenciada en Història de l’Art (Universitat de Barcelona), màster en Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana (Universitat Autònoma de Barcelona) i postgraduada en Gestió de Museus (IDEC-UPF i Museu Nacional d’Art de Catalunya). Formada en metodologies d’Arteràpia a través de les Arts del Cos (Centre Marabal), Cabaret amb l’Ester López i Dansa Lliure Malkowsky amb la Núria Banal i la Maria Teresa Serra. Segueixo aprenent recursos artístics de la Dansa Modern Jazz amb l’Anna Agustí, la Dansa moviment amb el Jordi Cortés i el Cant amb l’Aida Oset. Compto amb formació continuada en Educació Emocional amb la Dolors Monturiol.

Vaig iniciar la meva trajectòria professional en l’àmbit de la recerca i difusió del patrimoni historicoartístic. Arrel de la recerca en participació i democratització de les institucions museístiques amb el col·lectiu Enfilant, vaig començar a explorar l’art comunitari i l’acció socioeducativa amb l’Associació Marabal. En aquesta etapa, vaig fer funcions de coordinació de projectes, documentació, recerca de finançament i dinamització de tallers de creació i reflexió a través de les arts.

He trobat en l’art comunitari formes creatives per a l’autoorganització, l’empoderament i el creixement de les persones i els col·lectius, començant per mi mateixa. Segueixo explorant el valor de la memòria històrica per a enfortir les comunitats, promoure el sentiment de pertinença als barris i rescatar referents de transformació social que ens inspiren en el present.