Equip

/Equip

Socis i sòcies de la cooperativa

equip1_joelb
Joel Alvarez Banal.
Actor, pedagog, director, productor i especialista en l’ús del teatre com a eina d’implicació social i educativa.

Postgraduat en producció d’espectacles en viu i Màster en gestió d’institucions i empreses culturals a la UB – IL3, i postgraduat en Art Dramàtic a La Casona, Formació i Investigació Teatral (Barcelona). He completat la meva formació en Interpretació a la Universitat d’Art Dramàtic de Minsk (Bielorrúsia), a l’Odin Teatret de Dinamarca i al CELCIT, dirigit per Juan Carlos Gené, a Buenos Aires (Argentina). Compto amb formació continuada en Dansa i Expressió corporal des de fa 8 anys, amb mestres com Mónica Extremiana, Perla Jaritonsky i Núria Banal. He rebut diversos cursos de pedagogia de l’expressió, amb Alfredo Mantovani, i de Teatre de l’Oprimit amb Allan Owens (Anglaterra) i Héctor Aristizábal (Colòmbia).

Des de 2004 realitzo tallers de teatre social per a joves i adults, dirigint i dinamitzant Teatre Fòrums, Teatre Invisible, espectacles de carrer i projectes de teatre comunitari. Direcció i idea original del projecte Creació XIC, que compta amb una trajectòria de 5 produccions escèniques, a més de reconeixements i repercussió en mitjans, des de 2011.

He format professionals de Teatre social i de l’Oprimit al Teatre del Mar de Mallorca, Centre d’Estudis de l’Esplai, Associació Marabal, Cooperativa ETCS, Creu Roja Barcelona, Ajuntament de Masquefa, Artixoc, Centro Cultural Borges de Buenos Aires (Argentina), Pràcticum de la llicenciatura de Pedagogia de la Universitat de Barcelona, a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat Popular de Logroño.

Sóc membre fundador de l’Associació Cultural Marabal (Centre de Formació Marabal i Cia. de Dansa-Teatre Marabal), de la que vaig ser també coordinador general. Sóc fundador i membre del Projecte Antroporteño i Antrobarquino (Buenos Aires i Barcelona) i coautor del llibre de les jornades.

equip2_evab
Eva Vilanova Serichol.
Artista i pedagoga, directora, productora i formadora en teatre social i arts visuals i plàstiques, especialitzada en entorns sanitaris.

Llicenciada en Pedagogia a la Universitat de Barcelona i Posgraduada en Teatre i Intervenció Socioeducativa a la Universitat Ramon Llull. Formació continuada des de 1991 en diverses disciplines artístiques: Teatre Social amb George Laferrière i Bárbara Santos, Dansa i expressió corporal amb Maria Sobrinho, Mónica Extremiana, Ramon Roig, Ruben Segal, Itziar Añibarro, Núria Banal i Annie Garby, Arts visuals i plàstiques amb Paty Martos i Aziz Joundhol i Joieria al Taller A. Joundhol. En l’àmbit de la pedagogia, he aprofundit en la Pedagogia del Quotidià i Participació Social en Infància i Joventut amb César Muñoz, i en Acció Humanitària amb José María Mendiluce. He completat la meva formació en Art Comunitari a Mèxic amb Vicente Guerrero, A.C, i a Cuba amb Teatro de los Elementos i Teatre Terry.

Fa més de 15 anys que la meva experiència professional s’ha anat sistematitzant dins l’Art i l’Educació, on l’art esdevé una eina educativa, d’expressió, comunicació, intervenció i transformació social, tant per a públics de diverses edats i realitats com per a professionals de l’educació. He desenvolupat tallers amb comunitats i formacions a formadors de teatre social, arts visuals i plàstiques, instal·lacions i escenografies, posant el focus en els processos i especialitzant-me en entorns sanitaris.

He estat contractada per institucions públiques i privades: diversos ajuntaments, Diputació de Barcelona, Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, CEiPs i IES, Centres de Recursos Pedagògics, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona (facultats de Magisteri i Pedagogia), Escola Traç, CreArt, Associació de Mestres Rosa Sensat, Fundació Somni dels nens als Hospitals de Vall d’Hebron i Germans Trias i Pujol, ONGs i companyies artístiques, tant a Catalunya i l’Estat com a Mèxic i a Cuba.

Sóc membre fundadora de l’Associació Cultural Marabal (Centre de Formació Marabal i Cia. de Dansa-Teatre Marabal), on he desenvolupat funcions de direcció de projectes artístics i relacions exteriors. Direcció artística i idea original del projecte Tiretades de dinamització artística en entorns sanitaris, des del 2007.

equip3_juliab
Júlia Gutiérrez Ortiz.
Artista i historiadora, especialitzada en la gestió i l’acompanyament de processos de creació de temàtica social i històrica.

Llicenciada en Història de l’Art (Universitat de Barcelona), màster en Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana (Universitat Autònoma de Barcelona) i postgraduada en Gestió de Museus (IDEC-UPF i Museu Nacional d’Art de Catalunya).

Formada en Cabaret amb Ester López i Dansa Lliure Malkowsky amb Núria Banal i Maria Teresa Serra, segueixo explorant recursos artístics en la Dansa Modern Jazz amb Anna Agustí i el Cant amb Aida Oset. Crec en la importància d’un acompanyament respectuós i holístic en els processos de creació artística. En aquest sentit, compto amb formació continuada en Educació Emocional amb Dolors Monturiol i prenc de l’Arteràpia de Jean-Pierre Klein les nocions d’acompanyament sense judici ni interpretació i el focus en la producció artística, cercant el màxim de rigor i qualitat.

Vaig iniciar la meva trajectòria professional en l’àmbit de la recerca i difusió del patrimoni historicoartístic. La meva recerca en participació i democratització de les institucions culturals em va portar al terreny de les arts aplicades, que vaig començar a explorar amb diversos projectes d’art comunitari i d’intervenció socioeducativa amb l’Associació Marabal. En aquesta etapa, vaig fer funcions de coordinació de projectes, documentació, recerca de finançament i dinamització de tallers de creació i reflexió a través de les arts amb públics diversos (Dansa Teatre, Cabaret, Teatre Social, Arts plàstiques). També sóc codirectora  del projecte Creació XIC d’arts escèniques comunitàries, des de la seva cinquena edició.

He trobat en la recerca i l’experimentació artística entorn de temàtiques històriques una manera significativa, creativa i experimental d’aproximació a la Història i el patrimoni, apta per a tots els públics.