Equip

/Equip
DSCF4788
Joel Alvarez Banal
Soci cooperatiu. Coordinació de projectes d’arts escèniques comunitàries

A Art&Coop acullo, impulso i acompanyo projectes de creació teatral col·lectiva. Explorem amb tots els diferents agents les necessitats i motivacions per tal de construir amb la comunitat universos ètics i estètics, que generin transformacions en les persones, col·lectius i institucions. Defenso el procés creatiu, les palpitacions dels grups, la qualitat de tot el camí i  la convivència en la diversitat.

M√†ster en gesti√≥ d‚Äôinstitucions i empreses i ¬†Postgraduat en producci√≥ d‚Äôespectacles en viu culturals¬†(UB)¬† i postgraduat en Art Dram√†tic a La Casona, Formaci√≥ i Investigaci√≥ Teatral (Barcelona). He completat la meva formaci√≥ en Interpretaci√≥ a la Universitat d‚ÄôArt Dram√†tic de Minsk (Bielorr√ļsia), a l‚ÄôOdin Teatret de Dinamarca i al CELCIT, dirigit per Juan Carlos Gen√©, a Buenos Aires (Argentina). M‚Äôhe format en diverses disciplines de dansa i he rebut diversos cursos de pedagogia de l‚Äôexpressi√≥, amb Alfredo Mantovani, i de Teatre de l‚ÄôOprimit amb Allan Owens (Anglaterra) i H√©ctor Aristiz√°bal (Col√≤mbia) entre d‚Äôaltres.

Com a director, actor, dramaturg, formador i gestor cultural, he treballat sempre amb en el teatre amb una vessant social. Des de 2004, realitzo tallers de teatre social per a infants, joves i adults, dirigint i dinamitzant Teatre Fòrums, Teatre Invisible, espectacles de carrer i projectes de teatre comunitari.  

M’apassiona la hibridació de l’univers del teatre amb l’acció comunitària i l’educació. Durant els 15 anys de professió, he acompanyat transformacions individuals i col·lectives, algunes de subtils i d’altres que han estat veritables generadores de canvi. Cada una d’aquestes m’han fet créixer com a persona i professional. I sempre amb el joc, la posada en escena, el debat, la reflexió activa, l’empatia i la cura.

julia03-2
J√ļlia Guti√©rrez Ortiz
Sòcia cooperativa. Coordinació de projectes d’art i xarxa comunitària

A Art&Coop, acompanyo espais i processos de creació col·lectius, especialment amb arts escèniques, també des de la producció i la recerca. Aposto per un acompanyament respectuós i lliure de judici, amb una mirada interseccional, cuidant a la vegada la producció artística. I, per a fer-ho possible, treballo també en la cerca de finançament.

Llicenciada en Hist√≤ria de l‚ÄôArt (Universitat de Barcelona), m√†ster en Ci√®ncies de l‚ÄôAntiguitat i l‚ÄôEdat Mitjana (Universitat Aut√≤noma de Barcelona) i postgraduada en Gesti√≥ de Museus (IDEC-UPF i Museu Nacional d‚ÄôArt de Catalunya). Formada en metodologies d‚ÄôArter√†pia a trav√©s de les Arts del Cos (Centre Marabal), Cabaret amb l‚ÄôEster L√≥pez i Dansa Lliure Malkowsky amb la N√ļria Banal i la Maria Teresa Serra. Segueixo aprenent recursos art√≠stics de la Dansa Modern Jazz amb l‚ÄôAnna Agust√≠, la Dansa moviment amb el Jordi Cort√©s i el Cant amb l‚ÄôAida Oset. Compto amb formaci√≥ continuada en Educaci√≥ Emocional amb la Dolors Monturiol.

Vaig iniciar la meva trajectòria professional en l’àmbit de la recerca i difusió del patrimoni historicoartístic. Arrel de la recerca en participació i democratització de les institucions museístiques amb el col·lectiu Enfilant, vaig començar a explorar l’art comunitari i l’acció socioeducativa amb l’Associació Marabal.

He trobat en l’art comunitari formes creatives per a l’autoorganització, l’empoderament i el creixement de les persones i els col·lectius, començant per mi mateixa. Segueixo explorant el valor de la memòria històrica per a enfortir les comunitats, promoure el sentiment de pertinença als barris i rescatar referents de transformació social que ens inspiren en el present.

20190719_084522
Eva Vilanova Serichol
Sòcia cooperativa. Direcció general i coordinació de projectes d’arts visuals i plàstiques comunitàries

A¬†Art&Coop¬†transito¬†entre la direcci√≥, coordinaci√≥, gesti√≥, disseny ¬†i execuci√≥ de projectes art√≠stics comunitaris, i la formaci√≥ i dinamitzaci√≥ de diversos grups i col¬∑lectius, on les arts visuals i pl√†stiques ¬†s√≥n protagonistes juntament amb el teatre social.¬†M’agrada treballar¬†amb i des de les persones per donar veu als col¬∑lectius, reflexionant, amb sentit cr√≠tic i constructiu, generant espais de comoditat que possibiliten el di√†leg art√≠stic individual i col¬∑lectiu.

En els darrers anys m’he endinsat als entorns sanitaris treballant per poetitzar-los i generar espais de benestar a través de les arts visuals i plàstiques, impulsant el projecte Tiretades des del 2008.

Llicenciada en Pedagogia a la UB i Postgraduada en Teatre en la Intervenci√≥ Socioeducativa a la URLL. Formaci√≥ continuada des de 1991 en diverses disciplines art√≠stiques com Teatre Social amb George Lafferiere i Barbara Santos, Dansa i expressi√≥ amb M√≤nica Extremiana i Ruben Segal entre d‚Äôaltres. Arts visuals i Pl√†stiques amb Paty Martos (M√®xic) i Aziz Joundhol.¬†En l‚Äô√†mbit de la pedagogia he aprofundit en la Pedagogia del Quotidi√† i Participaci√≥ Social en Inf√†ncia i Joventut amb C√©sar Mu√Īoz, i en Acci√≥ Humanit√†ria amb Jos√© Maria Mendiluce.¬†He completat la meva formaci√≥ en Art Comunitari a M√®xic amb Vicente Guerrero A.C. i a Cuba amb Teatro de Los Elementos i Teatro Terry de Cienfuegos.

La meva experi√®ncia professional ha transitat ¬†entre l‚ÄôArt i la Pedagogia. Sistematitzant-se i posant √©nfasis en la democratitzaci√≥ de l‚ÄôArt i el seu potencial de transformaci√≥ social, tamb√© en l‚Äôapoderament de les persones i col¬∑lectius. Sempre adre√ßant-me a diversitat d‚Äôagents socials i agents educadors/educatius.¬†He desenvolupat formacions en teatre social, arts visuals i pl√†stiques, creacions d‚Äôinstal¬∑lacions i escenografies, prioritzant el focus en els processos ¬†i especialitzant-me en entorns sanitaris i en l’artivisme i l’Educaci√≥ per la Just√≠cia Global.

M‚Äôapassiona¬†la possibilitat de l‚Äôart i l‚Äôeducaci√≥ com a motor de transformaci√≥¬†i potencial que tenen les arts de comunicar. Entenc¬†el resultat com a part del proc√©s. Aposto per la¬†qualitat art√≠stica i respectuosa des de¬†l‘experimentaci√≥, el joc i la creaci√≥ col¬∑lectiva.

DSC_2912_opt
Sonia Hern√°ndez
Responsable d’administraci√≥

A Art&Coop gestiono les tasques administratives de la cooperativa i els seus projectes.

Grau d’Integració Social (TIS) i de Tècnica administrativa (IES Vall d’Hebron)

La meva trajectòria professional com administrativa va començar en l’àmbit de les gestories i assessories, adquirint experiència en comptabilitat bàsica. Les ganes de seguir aprenent en els diferents camps de l’administració em van dur a conèixer-la des de diferents perspectives i diferents llocs de treball  enduent-me de cada sector un nou aprenentatge.

He treballat també en el sector social.

DSCF4815
Esther Planas
Responsable de projectes d’art i educaci√≥

A Art&Coop impulso  projectes que vinculen l’educació amb l’art i la comunitat.

Llicenciada en Psicologia UB, màster en Psicoteràpia Integradora Humanista a l’Institut Erich Fromm i doctorat de Psiquiatria i Psicologia Clínica UAB. Formada en Teatre Terapèutic (Gestual), Teatre Social i de l’Oprimit, Moviment Autèntic, Expressió Corporal i Fotoperiodisme.

El meu focus de treball principal ha estat l’assessorament a mestres, l’acompanyament als alumnes i a les seves famílies, la intervenció en processos de mediació i la gestió de grups a partir de dinàmiques vivencials integrades en els plans d’acció tutorial per tal de sensibilitzar o atendre temes diversos com assetjament, sexualitat i afectivitat, pèrdua i mort, resolució de conflictes, etc.

Leticia v2
Leticia Pipman
Responsable de Teatre Social i Joves

A Art&Coop a acompanyo i dinamitzo diferents processos de creació teatral comunitària de teatre amb infants, joves, dones, adults i gent gran.  Entenc el teatre com una eina d’implicació social i educativa.

Terapeuta a l‚ÄôInstitut Gestalt i actriu. Formada en¬†Teatre Social¬†amb l‚ÄôAnna Cauvet i el Jordi Forcades, al Forn de teatre Pa‚ÄôTothom. Vaig completar aquesta formaci√≥ amb tallers monogr√†fics: Allan Owens (Pretextos teatrals), Sanjoy Ganguli, Juli√°n Boal i H√©ctor Aristiz√°bal. M‚Äôhe format tamb√© en¬†teatre de text, teatre de gest, match d’improvisaci√≥ i entrenament Daulte, aix√≠ com dansa contempor√†nia, dansa-teatre, tango i contact improvisaci√≥.

He treballat com a dinamitzadora en projectes de teatre social amb infants, joves, adults i persones grans, i com a actriu en peces de Teatre Fòrums i projectes de co-creació teatral.

Per mi el teatre social √©s una forma d’expressi√≥ art√≠stica, col¬∑lectiva i transformadora. Valoro el joc, el proc√©s de creaci√≥ i els vincles que van sorgint en el cam√≠. Tamb√© la qualitat tant en els continguts de les sessions com en el de la pe√ßa final.

Crec que part de viure √©s transformar, canviar, intervenir en la realitat que ens envolta de manera col¬∑lectiva, creativa i art√≠stica.¬†L’art comunitari √©s per mi la possibilitat d‚Äôunir tot aix√≤ per poder comunicar, compartir i reflexionar.

DSC_2921_opt
Carla Mallol
Responsable de comunicació

A Art&Coop gestiono la comunicació de la cooperativa, ja sigui a les xarxes socials o premsa. Aposto per una comunicació de processos (i no només resultista), amb una mirada inclusiva, interseccional i amb perspectiva de gènere, reflectint els valors de la cooperativa i de l’economia social i solidària. Entenc la comunicació com un agent de transformació social. 

Graduada en Estudis Literaris (UB). He treballat en l‚Äô√†mbit de la comunicaci√≥ cultural des de diferents vessants, col¬∑laborant en diversos mitjans com N√ļvol o La Directa. He tingut sempre un peu en el m√≥n social i de l‚Äôeducaci√≥ no formal, havent treballat en lleure inclusiu.

IMG_0060
Gloria José
Assistència en projectes comunitaris

A Art&Coop col·laboro en diferents projectes teatrals, com a assistent de direcció, responsable de vestuari i regidoria. 

Formada en¬†Arts Pl√†stiques¬†a l‚Äôescola La Llotja¬†i¬†Arts Esc√®niques¬†a La Caldera.¬†He treballat en l’√†mbit de la¬†Dansa-Teatre¬†i¬†Dansa Integrada. M’he format tamb√© en¬† el moviment aplicat a l’√†mbit de la¬†salut, desenvolupant un treball terap√®utic on el moviment i les arts pl√†stiques es troben.

Sempre he sentit que all√≤ art√≠stic i all√≤ terap√®utic anaven de la m√† . Per a mi, aquestes dues disciplines art√≠stiques m‚Äôenriqueixen i es nodreixen m√ļtuament durant els meus anys de formaci√≥. Conviuen en mi i m‚Äôofereixen una mirada √†mplia i multidisciplinar.

IMG_20190305_000624 (1)
Rosa Lliberia
Assistència en projectes comunitaris

A¬†Art&Coop¬†acompanyo i dinamitzo projectes teatrals i col¬∑laboro amb la gesti√≥ d’alguns projectes comunitaris de la cooperativa.

Llicenciada en¬†Hist√≤ria de l’Art¬†(Universitat Aut√≤noma de Barcelona) i m√†ster en Mediaci√≥ Art√≠stica (Universitat de Barcelona).

Sempre he estat en contacte amb les¬†arts pl√†stiques¬†(collage, lettering, brodat…) i la dansa de diferents estils, i √©s volent fer un pas m√©s quan inicio el meu cam√≠ en l’√†mbit sociocultural a trav√©s de la formaci√≥ en¬†creaci√≥ de projectes¬†a c√†rrec de la Fundaci√≥ Pere Tarr√©s. De manera pr√†ctica comen√ßo a prendre contacte amb el¬†teatre social¬†a trav√©s de la formaci√≥ d’Agent Antirumors de la XBCNA, l’Aula de Teatre F√≤rum Intercutural de la Xixa Teatre i el Teatre Aplicat a Marabal.

A trav√©s d’aquestes experi√®ncies √©s com visc en mi mateixa el poder transformador de l’art, i com aquest facilita i fa gaudir dels processos evolutius. La meva principal preocupaci√≥ en l’√†mbit social √©s la¬†conviv√®ncia ciutadana, la¬†coresponsabilitat¬†i la¬†resoluci√≥ de conflictes; aix√≠ que a trav√©s de la¬†pr√†ctica art√≠stica comunit√†ria¬†busco poder arribar a despertar l’empatia¬†i la¬†consci√®ncia¬†de les persones, comen√ßant per nosaltres mateixes.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Yago Morera
Dinamització de teatre social i arts plàstiques

A¬†Art&Coop¬†acompanyo processos creatius comunitaris de caire social ja sigui en l’√†mbit del teatre social o les arts pl√†stiques.¬†

Graduat en psicologia per la UB i màster universitari en formació del professorat. He treballat en la docència de teatre en diferents àmbits, ja sigui com a eina artística, de transformació social-comunitària  o terapèutica. En l’àmbit universitari, he estat professor associat de la facultat de Belles Arts de la UB. Com a actor, he treballat en diferents disciplines de les arts escèniques (teatre de text, físic, de carrer, dansa contemporània, òpera, etc.) amb  directors com Lluís Pasqual, Robert Carsen o Pau Miró, entre d’altres. També he participat en cinema i televisió. He completat els meus estudis formant-me en  teatre antropològic, butoh i dansa-teatre amb Andrés Corchero, Hisako Horikawa, Guillermo Angelelli i Mercè Boronat, entre d’altres. 

Per a mi el teatre pot ser una eina artística, de transformació social-comunitària o terapèutica. El teatre social m’ha permès aprendre i acompanyar el desenvolupament personal i social de diverses persones, ja sigui  com a formador, dinamitzador, professor, alumne, actor o creador. 

ANNA PASCUAL v2
Anna Pascual
Assist√®ncia en projectes d’art i salut

A¬†Art&Coop¬†acompanyo processos creatius en diferents¬†projectes d’art i salut comunitaris.

S√≥c t√®cnica superior en¬†animaci√≥ sociocultural i educadora social. Treballo entre aquestes dues vessants professionals, des del triangle ¬ępersona ‚Äď comunitat ‚Äď cultura¬ę.

He treballat amb joves i persones adultes en l‚Äô√†mbit de la¬†diversitat funcional i la salut mental, amb l’objectiu professional i personal de treballar des de l’acompanyament i la participaci√≥ comunit√†ria¬†a trav√©s de l’oci i la gesti√≥ del temps lliure en el quotidi√†.

M’agrada pensar la meva feina des de l’exercici de drets, i fer-ho des del¬†treball comunitari¬†permet construir sentits i significats propis en espais compartits, on totes les identitats es puguin sostenir en un context acollidor i respectu√≥s de la difer√®ncia.