Col·laboradors

/Col·laboradors

Col·laboradores i col·laboradors

a2
Sonia Hern√°ndez.
Responsable d’administraci√≥.

A Art&Coop gestiono les tasques administratives de la cooperativa i els seus projectes.

Grau d’Integració Social (TIS) i de Tècnica administrativa (IES Vall d’Hebron)

La meva trajectòria professional com administrativa va començar en l’àmbit de les gestories i assessories, adquirint experiència en comptabilitat bàsica. Les ganes de seguir aprenent en els diferents camps de l’administració em van dur a conèixer-la des de diferents perspectives i diferents llocs de treball  enduent-me de cada sector un nou aprenentatge.

He treballat també en el sector social.

a2
Glòria José.
Responsable vestuari i regidoria espectacles comunitari.

A Art&Coop col·laboro en diferents projectes teatrals, com a assistent de direcció, responsable de vestuari i regidoria. 

Formada en Arts Pl√†stiques a l‚Äôescola La Llotja¬†i Arts Esc√®niques¬†a La Caldera.¬†He treballat en l’√†mbit de la Dansa-Teatre i Dansa Integrada. M’he format tamb√© en¬† el moviment aplicat a l’√†mbit de la salut, desenvolupa un treball terap√®utic on el moviment i les arts pl√†stiques es troben.

Sempre he sentit que all√≤ art√≠stic i all√≤ terap√®utic anaven de la m√† . Per a mi, aquestes dues disciplines art√≠stiques m‚Äôenriqueixen i es nodreixen m√ļtuament durant els meus anys de formaci√≥. Conviuen en mi i m‚Äôofereixen una mirada √†mplia i multidisciplinar.

a2
Rosa Lliberia.
Assistència de projectes comunitaris.

A Art&Coop acompanyo i dinamitzo projectes teatrals i col¬∑laboro amb la gesti√≥ d’alguns projectes comunitaris de la cooperativa.

Llicenciada en Hist√≤ria de l’Art (Universitat Aut√≤noma de Barcelona) i m√†ster en Mediaci√≥ Art√≠stica (Universitat de Barcelona).

Sempre he estat en contacte amb les arts pl√†stiques (collage, lettering, brodat…) i la dansa de diferents estils, i √©s volent fer un pas m√©s quan inicio el meu cam√≠ en l’√†mbit sociocultural a trav√©s de la formaci√≥ en creaci√≥ de projectes a c√†rrec de la Fundaci√≥ Pere Tarr√©s. De manera pr√†ctica comen√ßo a prendre contacte amb el teatre social a trav√©s de la formaci√≥ d’Agent Antirumors de la XBCNA, l’Aula de Teatre F√≤rum Intercutural de la Xixa Teatre i el Teatre Aplicat a Marabal.

A trav√©s d’aquestes experi√®ncies √©s com visc en mi mateixa el poder transformador de l’art, i com aquest facilita i fa gaudir dels processos evolutius. La meva principal preocupaci√≥ en l’√†mbit social √©s la conviv√®ncia ciutadana, la coresponsabilitat i la resoluci√≥ de conflictes; aix√≠ que a trav√©s de la pr√†ctica art√≠stica comunit√†ria busco poder arribar a despertar l’empatia i la consci√®ncia de les persones, comen√ßant per nosaltres mateixes.

a2
Carla Mallol.
Responsable de comunicació.

A Art&Coop gestiono la comunicaci√≥ de la cooperativa, ja sigui a les xarxes socials o premsa. Aposto per una comunicaci√≥ de processos (i no nom√©s resultista), amb una mirada inclusiva, interseccional i amb perspectiva de g√®nere, reflectint els valors de la cooperativa i de l’economia social i solid√†ria. Entenc la comunicaci√≥ com un agent de transformaci√≥ social.¬†

Graduada en Estudis Literaris (UB). He treballat en l’√†mbit de la comunicaci√≥ cultural des de diferents vessants, col¬∑laborant en diversos mitjans com N√ļvol o La Directa. He tingut sempre un peu en el m√≥n social i de l’educaci√≥ no formal, havent treballat en lleure inclusiu.

a2
Yago Morera Creus.

Dinamitzador de projectes de teatre social i arts plàstiques.

A Art&Coop acompanyo processos creatius comunitaris de caire social ja sigui en l’√†mbit del teatre social o les arts pl√†stiques.¬†

Graduat en psicologia per la UB i màster universitari en formació del professorat. He treballat en la docència de teatre en diferents àmbits, ja sigui com a eina artística, de transformació social-comunitària  o terapèutica. En l’àmbit universitari, he estat professor associat de la facultat de Belles Arts UB. Com a actor, he treballat en diferents disciplines de les arts escèniques (teatre de text, físic, de carrer, dansa contemporània, òpera, etc.) amb  directors com Lluís Pasqual, Robert Carsen o Pau Miró, entre d’altres. També he participat en cinema i televisió. He completat els meus estudis formant-me en  teatre antropològic, butoh i dansa-teatre amb Andrés Corchero, Hisako Horikawa, Guillermo Angelelli i Mercè Boronat, entre d’altres. 

Per a mi el teatre pot ser eina artística, de transformació social-comunitària o terapèutica. El teatre social m’ha permès aprendre i acompanyar el desenvolupament personal i social de diverses persones, ja sigui  com a formador, dinamitzador, professor, alumne, actor o creador. 

a2
Anna Pascual.
Assistència de projectes art i salut.

A Art&Coop acompanyo processos en diferents¬†projectes d’art i salut comunitaris .

S√≥c t√®cnica superior en animaci√≥ sociocultural i educadora social. Treballo entre aquestes dues vessants professionals, des del triangle ¬ępersona ‚Äď comunitat ‚Äď cultura¬ę.

He treballat amb joves i persones adultes en l‚Äô√†mbit de la diversitat funcional i la salut mental, amb l’objectiu professional i personal de treballar des de l’acompanyament i la participaci√≥ comunit√†ria a trav√©s de l’oci i la gesti√≥ del temps lliure en el quotidi√†.

M’agrada pensar la meva feina des de l’exercici de drets, i fer-ho des del treball comunitari permet construir sentits i significats propis en espais compartits, on totes les identitats es puguin sostenir en un context acollidor i respectu√≥s de la difer√®ncia.

a2
Leticia Pipman Rojlin. 
Responsable projectes de Teatre Social i joves.

A Art&Coop a acompanyo en diferents processos de creació comunitària de teatre amb infants, joves, dones, adults i gent gran.  Entenc el teatre com una eina d’implicació social i educativa. 

 

Terapeuta a l‚ÄôInstitut Gestalt i actriu. Formada¬†en Teatre Social amb l’Anna Cauvet i el Jordi Forcades, al Forn de teatre Pa’Tothom. Vaig completar aquesta formaci√≥ amb tallers monogr√†fics: Allan Owens (Pretextos teatrals), Sanjoy Ganguli, Juli√°n Boal i H√©ctor Aristiz√°bal.

a2
Esther Planas.
Responsable de projectes d’art i educació.

Participo activament en projectes d’Art&Coop, sóc la responsable de Projectes d’Educació i coordino aquesta àrea impulsant i dirigint projectes que vinculen l’educació amb l’art i la comunitat.

Llicenciada en Psicologia UB, màster en Psicoteràpia Integradora Humanista a l’Institut Erich Fromm i doctorat de Psiquiatria i Psicologia Clínica UAB. Formada en Teatre Terapèutic (Gestual), Teatre Social i de l’Oprimit, Moviment Autèntic, Expressió Corporal i Fotoperiodisme.

El meu focus de treball principal ha estat l’assessorament a mestres, l’acompanyament als alumnes i a les seves famílies, la intervenció en processos de mediació i la gestió de grups a partir de dinàmiques vivencials integrades en els plans d’acció tutorial per tal de sensibilitzar o atendre temes diversos com assetjament, sexualitat i afectivitat, pèrdua i mort, resolució de conflictes, etc.

Entitats col·laboradores i en xarxa

Art&Coop compta també amb el recolçament de diverses entitats, organitzacions, xarxes i institucions.

En alguns dels nostres projectes, treballem en xarxa amb diverses entitats i organitzacions amb la voluntat de crear conjuntament, sumant experiències i coneixements. D’aquesta manera, dotem els projectes d’una major qualitat i un enfocament més complet i integrador.

Fundaci√≥ La Roda, Cooperativa EDUVIC, Fundaci√≥ Vicky Bernadet, Nexes, CreArt, Pla Comunitari Poble-sec, ETCs, Pla BCN Interculturalitat i Xarxa BCN Antirumors, Artibarri, Institut del Teatre, Auditori de Sant Mart√≠, Ajuntament de Barcelona, Districte de Sants-Montju√Įc, Centre Cultural Albareda i Centre C√≠vic el Sortidor.