Col·laboradors

/Col·laboradors

Col·laboradores i col·laboradors

a2
Sonia Hernández.
Responsable d’administració.

A Art&Coop gestiono les tasques administratives de la cooperativa i els seus projectes.

Grau d’Integració Social (TIS) i de Tècnica administrativa (IES Vall d’Hebron)

La meva trajectòria professional com administrativa va començar en l’àmbit de les gestories i assessories, adquirint experiència en comptabilitat bàsica. Les ganes de seguir aprenent en els diferents camps de l’administració em van dur a conèixer-la des de diferents perspectives i diferents llocs de treball  enduent-me de cada sector un nou aprenentatge.

He treballat també en el sector social.

a2
Glòria José.
Responsable vestuari i regidoria espectacles comunitari.

A Art&Coop col·laboro en diferents projectes teatrals, com a assistent de direcció, responsable de vestuari i regidoria. 

Formada en Arts Plàstiques a l’escola La Llotja i Arts Escèniques a La Caldera. He treballat en l’àmbit de la Dansa-Teatre i Dansa Integrada. M’he format també en  el moviment aplicat a l’àmbit de la salut, desenvolupa un treball terapèutic on el moviment i les arts plàstiques es troben.

Sempre he sentit que allò artístic i allò terapèutic anaven de la mà . Per a mi, aquestes dues disciplines artístiques m’enriqueixen i es nodreixen mútuament durant els meus anys de formació. Conviuen en mi i m’ofereixen una mirada àmplia i multidisciplinar.

a2
Rosa Llibreria.
Assistència de projectes comunitaris.

A Art&Coop acompanyo i dinamitzo projectes teatrals i col·laboro amb la gestió d’alguns projectes comunitaris de la cooperativa.

Llicenciada en Història de l’Art (Universitat Autònoma de Barcelona) i màster en Mediació Artística (Universitat de Barcelona).

Sempre he estat en contacte amb les arts plàstiques (collage, lettering, brodat…) i la dansa de diferents estils, i és volent fer un pas més quan inicio el meu camí en l’àmbit sociocultural a través de la formació en creació de projectes a càrrec de la Fundació Pere Tarrés. De manera pràctica començo a prendre contacte amb el teatre social a través de la formació d’Agent Antirumors de la XBCNA, l’Aula de Teatre Fòrum Intercutural de la Xixa Teatre i el Teatre Aplicat a Marabal.

A través d’aquestes experiències és com visc en mi mateixa el poder transformador de l’art, i com aquest facilita i fa gaudir dels processos evolutius. La meva principal preocupació en l’àmbit social és la convivència ciutadana, la coresponsabilitat i la resolució de conflictes; així que a través de la pràctica artística comunitària busco poder arribar a despertar l’empatia i la consciència de les persones, començant per nosaltres mateixes.

a2
Carla Mallol.
Responsable de comunicació.

A Art&Coop gestiono la comunicació de la cooperativa, ja sigui a les xarxes socials o premsa. Aposto per una comunicació de processos (i no només resultista), amb una mirada inclusiva, interseccional i amb perspectiva de gènere, reflectint els valors de la cooperativa i de l’economia social i solidària. Entenc la comunicació com un agent de transformació social. 

Graduada en Estudis Literaris (UB). He treballat en l’àmbit de la comunicació cultural des de diferents vessants, col·laborant en diversos mitjans com Núvol o La Directa. He tingut sempre un peu en el món social i de l’educació no formal, havent treballat en lleure inclusiu.

a2
Yago Morera Creus.

Dinamitzador de projectes de teatre social i arts plàstiques.

A Art&Coop acompanyo processos creatius comunitaris de caire social ja sigui en l’àmbit del teatre social o les arts plàstiques. 

Graduat en psicologia per la UB i màster universitari en formació del professorat. He treballat en la docència de teatre en diferents àmbits, ja sigui com a eina artística, de transformació social-comunitària  o terapèutica. En l’àmbit universitari, he estat professor associat de la facultat de Belles Arts UB. Com a actor, he treballat en diferents disciplines de les arts escèniques (teatre de text, físic, de carrer, dansa contemporània, òpera, etc.) amb  directors com Lluís Pasqual, Robert Carsen o Pau Miró, entre d’altres. També he participat en cinema i televisió. He completat els meus estudis formant-me en  teatre antropològic, butoh i dansa-teatre amb Andrés Corchero, Hisako Horikawa, Guillermo Angelelli i Mercè Boronat, entre d’altres. 

Per a mi el teatre pot ser eina artística, de transformació social-comunitària o terapèutica. El teatre social m’ha permès aprendre i acompanyar el desenvolupament personal i social de diverses persones, ja sigui  com a formador, dinamitzador, professor, alumne, actor o creador. 

a2
Anna Pascual.
Assistència de projectes art i salut.

A Art&Coop acompanyo processos en diferents projectes d’art i salut comunitaris .

Sóc tècnica superior en animació sociocultural i educadora social. Treballo entre aquestes dues vessants professionals, des del triangle “persona – comunitat – cultura“.

He treballat amb joves i persones adultes en l’àmbit de la diversitat funcional i la salut mental, amb l’objectiu professional i personal de treballar des de l’acompanyament i la participació comunitària a través de l’oci i la gestió del temps lliure en el quotidià.

M’agrada pensar la meva feina des de l’exercici de drets, i fer-ho des del treball comunitari permet construir sentits i significats propis en espais compartits, on totes les identitats es puguin sostenir en un context acollidor i respectuós de la diferència.

a2
Leticia Pipman Rojlin. 
Responsable projectes de Teatre Social i joves.

A Art&Coop a acompanyo en diferents processos de creació comunitària de teatre amb infants, joves, dones, adults i gent gran.  Entenc el teatre com una eina d’implicació social i educativa. 

 

Terapeuta a l’Institut Gestalt i actriu. Formada en Teatre Social amb l’Anna Cauvet i el Jordi Forcades, al Forn de teatre Pa’Tothom. Vaig completar aquesta formació amb tallers monogràfics: Allan Owens (Pretextos teatrals), Sanjoy Ganguli, Julián Boal i Héctor Aristizábal.

a2
Esther Planas.
Responsable de projectes d’art i educació.

Participo activament en projectes d’Art&Coop, sóc la responsable de Projectes d’Educació i coordino aquesta àrea impulsant i dirigint projectes que vinculen l’educació amb l’art i la comunitat.

Llicenciada en Psicologia UB, màster en Psicoteràpia Integradora Humanista a l’Institut Erich Fromm i doctorat de Psiquiatria i Psicologia Clínica UAB. Formada en Teatre Terapèutic (Gestual), Teatre Social i de l’Oprimit, Moviment Autèntic, Expressió Corporal i Fotoperiodisme.

El meu focus de treball principal ha estat l’assessorament a mestres, l’acompanyament als alumnes i a les seves famílies, la intervenció en processos de mediació i la gestió de grups a partir de dinàmiques vivencials integrades en els plans d’acció tutorial per tal de sensibilitzar o atendre temes diversos com assetjament, sexualitat i afectivitat, pèrdua i mort, resolució de conflictes, etc.

Entitats col·laboradores i en xarxa

Art&Coop compta també amb el recolçament de diverses entitats, organitzacions, xarxes i institucions.

En alguns dels nostres projectes, treballem en xarxa amb diverses entitats i organitzacions amb la voluntat de crear conjuntament, sumant experiències i coneixements. D’aquesta manera, dotem els projectes d’una major qualitat i un enfocament més complet i integrador.

Fundació La Roda, Cooperativa EDUVIC, Fundació Vicky Bernadet, Nexes, CreArt, Pla Comunitari Poble-sec, ETCs, Pla BCN Interculturalitat i Xarxa BCN Antirumors, Artibarri, Institut del Teatre, Auditori de Sant Martí, Ajuntament de Barcelona, Districte de Sants-Montjuïc, Centre Cultural Albareda i Centre Cívic el Sortidor.